“Hoe meer we over mentale problemen praten met elkaar, hoe meer het anderen zal helpen.”

Regi Blinker / Voormalig profvoetballer / Ondernemer / Ambassadeur

play-mental-ambassador-regi-blinker-960x540-1

Regi’s verhaal

“Als voetballer en als ondernemer heb je veel te maken met prestatiedruk. Druk vanuit de club, maar ook van medespelers en van jezelf. Ik heb merendeels in mijn eentje geprobeerd om daarmee om te gaan.

Achteraf bezien had ik het wel fijn gevonden als er meer ondersteuning was geweest. Al was er wel één medespeler bij Feyenoord die zag dat ik nerveus was voor een belangrijke Europese wedstrijd. Hij zei mij: “Regi weet je wat het ergste is wat er vandaag kan gebeuren? Dat we de wedstrijd verliezen en dan is er morgen ook gewoon weer een nieuwe dag.” Daarmee haalde hij meteen een hoop spanning bij me weg.

“Sindsdien benader ik veel situaties op dezelfde manier. Nog altijd kan ik nerveus worden als ik buiten mijn comfort zone ga. Maar dan kijk ik naar welke positieve kanten er aan een moeilijke situatie kunnen zitten. Ik vertel mezelf dat ik die momenten nodig heb om door te kunnen groeien. Alle boeken die ik daarover heb gelezen versterken mijn visie daarin. Dat geeft me een machtig gevoel.”

“Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Morgen is er weer een dag.”

Regi’s tips

Quote

Vanaf het moment dat ik (luister)boeken ben gaan lezen, is er veel veranderd.

regi-blinker

Wat zou je tegen de 16-jarige Regi willen zeggen?

“Kleine Regi, had je maar op jongere leeftijd meer kennis opgedaan door boeken te lezen. Je hoefde niet altijd sociaal wenselijk te reageren naar mensen. Je had iets minder bescheiden mogen zijn in het veld.”

play-mental-ambassador-regi-blinker-960x540-3
play-mental-ambassador-regi-blinker-960x540-2
play-mental-ambassador-regi-blinker-960x540-1-1