Samen maken we het verschil

Of het nu is door onze eigen ervaringen, uitgebreid onderzoek of een combinatie van beide: wij weten hoe het is om beperkt te worden door een mentale blokkade. Als gevolg daarvan vormen we een groep van ervaringsdeskundigen om van te leren, terwijl we tot op het bot gedreven zijn om ook anderen te helpen met hun worsteling.

“Weet dat je niet de enige bent”

Het team

edson-braafheid-2

Edson Braafheid

Oprichter  

“Ik wil ervoor zorgen dat voor elk individu de drempel lager komt te liggen om mentale problemen bespreekbaar te maken. Zodat ze niet, net als ik, die problemen voor zichzelf houden en daardoor verkeerde keuzes gaan maken.”

gianni-zuiverloon-play-mental-1

Gianni Zuiverloon

Oprichter  

“Tijdens mijn voetbalcarrière heb ik een aantal positieve en negatieve dingen meegemaakt. Als ik iemand in mijn leven had gehad, die mij op die momenten bij had gestaan, dan had ik andere keuzes gemaakt. Door ons open te stellen kunnen wij die persoon voor anderen zijn.”

stefan-groen-play-mental-1

Stefan Groen

Brand Manager  

“Mijn mentale weerbaarheid is in het verleden vaak op de proef gesteld. Op verschillende momenten in mijn leven heb ik hiermee te maken gehad.”

“De eerste keer was toen ik in één zomer, op jonge leeftijd, mijn beide grootvaders verloor. Kort daarna weer, tijdens en na de scheiding van mijn ouders, toen ik net aan de middelbare school begon. Er volgde een zeer intense periode waarin mijn moeder aan depressies leed en ik haar niet meer herkende. En ook in sommige van mijn relaties kreeg ik zeer zware klappen te verwerken.”

“Het hoort allemaal bij het leven en veel dingen heb je niet in de hand. Je moet altijd doorzetten. En hoe donker je horizon ook lijkt, onthoud altijd dat daarachter een lichtje schijnt. Ik zeg altijd tegen mijn familie, dat alles goed komt. Dat kan ik uit ervaring vertellen. We dragen allemaal onze eigen rugzak mee. Deel de inhoud met elkaar. Het zal een band scheppen. Je kunt de last verlichten en tegelijkertijd iemand anders helpen.”

“Daarom voel ik me bevoorrecht om deel uit te maken van het Play Mental Team.”

suzanne-marto-play-mental-2

Suzanne Marto

Project Manager  

“Net als iedereen heb ik tegenslagen ervaren en moeten verwerken, zowel privé als zakelijk.”

“Als leidinggevende vrouw in een door mannen gedomineerd bedrijfsleven heb ik zo het nodige meegemaakt. Stilzwijgend ging ik om met druk, overbelasting, onderwaardering, oneerlijkheid, ongelijkheid, jaloezie, agressie en helaas ook seksuele intimidatie, maar ik sprak mij daar nooit over uit. Ook in mijn relaties kreeg ik te maken met bedrog, teleurstellingen, verdriet en agressie. Het gevoel van schaamte, falen en angst voor gezichtsverlies heeft mij er lange tijd van weerhouden om hierover te praten met mijn naasten.”

“Had ik mijn omgeving, maar eerder laten weten dat achter mijn glimlach veel verborgen ging, want ik kreeg direct alle steun van mijn familie en vrienden toen ik eenmaal mijn verhalen deelde. Uiteindelijk was dat een grote opluchting, een eerste stap naar bevrijding! Ik kon weer helder nadenken en stappen zetten om de zaken om te draaien. Ik ben nu zelfstandig ondernemer en heb geleerd om sneller aan te geven of te reageren op situaties die verkeerd voelen. Als ik met mijn verhaal slechts één persoon kan helpen of inspireren, dan is het zeker de moeite waard geweest om het hier te delen!”

“Binnen de Play Mental Foundation heb ik om verschillende redenen mijn plek gevonden, een team van gelijkgestemden die zich inzetten voor hetzelfde doel.”

“Mijn tips? Krop je emoties niet op, bespreek eerder wat je dwars zit, lig ’s nachts niet wakker van dingen die kunnen gebeuren, leer relativeren, leer wat binnen je macht ligt om te veranderen en laat los waar je geen controle over hebt.”

sander-pronk

Sander Pronk

Frontend-developer  

“Al sinds mijn jeugd worstel ik met periodes van onzekerheid en onrust in mijn hoofd. Nu ik ouder ben weet ik daar een stuk beter mee om te gaan, maar niet voordat het eerst wat erger moest worden.”

“Toen ik jong was vond ik de drempel om over deze problemen te praten te hoog en eng. De eerste keer dat ik van Play Mental hoorde, had ik meteen het gevoel dat ik zo’n stichting in mijn jonge jaren goed had kunnen gebruiken.”

“Ik hoop dat we door ons werk met de stichting veel mensen kunnen steunen en dat de drempel om over geestelijke gezondheid te praten in de toekomst wordt verlaagd.”

samar

Samar Al Zayer

Psycholoog  

“Ik ben een counselling- en klinisch psycholoog met jarenlange ervaring in zowel Europa als het Midden-Oosten, met cliënten van over de hele wereld, om hen te helpen hun gedachten en emoties beter te begrijpen en te navigeren met behulp van een scala aan therapeutische methoden.”

“Ik werk altijd vol overgave en ben een voorvechter van geestelijke gezondheid. Samen met de Play Mental Foundation moedig ik het normaliseren van geestelijke gezondheid in veel verschillende culturen en achtergronden aan.”

roy-van-der-marel

Roy van der Marel

Content Manager  

“Sinds ik me kan herinneren, heb ik geworsteld met een gevoel van onzekerheid. Hoewel ik met gemak door het leven leek te gaan, was er altijd een gevoel dat ik ondermaats presteerde of zelfs faalde. Of het nu op school was, op het werk, in relaties, op het voetbalveld, niets voelde ooit 100% goed. Er was altijd het streven om een hoger niveau te bereiken, dat me ervan weerhield om ooit volledig tevreden te zijn.”

“Als gevolg daarvan kon ik nooit omgaan met mislukkingen of negatieve feedback. Mijn onzekerheden daagden me uit om mezelf steeds verder te pushen. Tot ik brak. Mijn lichaam en geest konden het niet meer aan. Ik stortte in en had maandenlang last van burn-out- en depressiesymptomen.”

“Nadat ik de professionele hulp had gevonden die ik nodig had, slaagde ik erin om weer overeind te krabbelen. Deze coaches leerden me hoe ik mezelf kon accepteren zoals ik was en om de problemen aan te pakken die ik kan beheersen en om externe factoren geen invloed te laten hebben op mijn welzijn. Ik heb deze lessen op de harde manier moeten leren. Hopelijk kunnen we voorkomen dat anderen dat ook doen.”

chayenne-play-mental-1

Chayenne Heide

Human Resources  

“Ergens tijdens de corona-pandemie bereikte ik een punt waarop ik me het belang van iemands geestelijke gezondheid begon te realiseren. In die tijd studeerde ik nog en moest ik, net als iedereen, thuis studeren. Volledig geïsoleerd zijn van alle (fysieke) sociale contacten – in je prime – en de druk om zowel zelf thuis te studeren als op tijd af te studeren, begon zijn tol te eisen van de meeste studenten.”

“Het werd mij al snel duidelijk dat de meeste studenten, waaronder ikzelf, zich óf minder gemotiveerd voelden om iets te doen óf last kregen van angst(aanvallen) en/of symptomen van depressie. Omdat het sociaal onaanvaardbaar lijkt om openlijk te praten over de gevolgen voor je geestelijke gezondheid, leden velen van ons achter gesloten deuren. Onnodig als je het mij vraagt. Iedereen zou over zijn mentale gezondheid moeten kunnen praten en om hulp/steun vragen, want je bent nooit alleen. Daarom ben ik meer dan dankbaar dat ik deel mag uitmaken van Play Mental, een broodnodig platform.”

sam-play-mental

Sam Antonen

Mental Performance Coach  

“Ik werk als mental performance coach voor professionele atleten, D1 college atleten en bedrijfseigenaren. Ik heb een passie om mensen te helpen hun doelen te bereiken en op hun best te zijn wanneer het er het meest toe doet!”

“De reden dat ik bij Play Mental ben gaan werken was dat ik het geweldig vind wat we uitdragen over mentale gezondheid en mensen bruikbare strategieën geven om om te gaan met de ups en downs die het leven naar ons gooit.”

“De waarden en principes van de mensen die voor Play Mental werken komen heel erg overeen met mijn persoonlijke waarden, dus het was een no-brainer om met zo’n getalenteerde en vriendelijke groep mensen te werken!”

laura-play-mental-1

Laura Sanna

Sport Psycholoog  

“Jarenlang heb ik op hoog niveau gevoetbald, bij verschillende selecties gezeten, waaronder in Oranje en bij een Serie A-club in Italie gevoetbald. Mijn twee kinderen van 15 en 19 jaar hebben  mijn passie overgenomen. Daar geniet ik nu met volle teugen van.”

“Een aantal jaren geleden ben ik begonnen als sportpsycholoog/mental coach. Mijn motivatie om het roer om te gooien, was dat ik als voetbalmoeder veel talent verloren zag gaan, omdat ze geen hulp/ondersteuning kregen aangeboden op mentaal vlak.”

“In de loop der jaren heb ik mezelf goed weten te ontwikkelen en opgemerkt dat mijn kracht ligt in het mentaal ondersteunen van topsporters. Ik ondersteun Nederlandse profvoetballers die in het buitenland spelen en inmiddels als vaste waarde voor hun land uitkomen. Met een aantal van hen heb ik successen mee mogen maken zoals (droom)transfers naar een nieuwe club in het binnen of buitenland, haar/zijn angsten overwonnen, (Europese) debuten en nog veel meer. Sinds dit jaar mag ik mezelf “international” noemen. Iets waar ik enorm trots op ben.”

“Ik onderscheid mezelf door persoonlijk te zijn, op zoek gaan naar de kern, het proces aan te gaan en te focussen op de prestaties. Ieder zijn of haar eigen proces in het tempo die het beste bij de sporter past.”

“De klik en de verbinding die ik ervaar met de topsporters is ongekend en erg mooi, dit wil ik graag voortzetten en door ontwikkelen bij Play Mental Foundation. Een stichting die bestaat uit mooie mensen met grote harten. Ik ben trots en vereerd dat ik onderdeel van het team mag zijn. Het mooie in deze is dat het team uit verschillende karakters bestaat, maar elkaar aanvult in zijn of haar kracht. Het positief in het leven staan en het verbinden staat hierin ook hoog in het vaandel.”

“Let’s Play Mental!”

Rachel van Beem

Rachel van Beem

Jongerencoach  

“Als gedragswetenschapper, antropoloog, (jongeren)coach en trainer ben ik als geen ander gemotiveerd om mentale gezondheid onder de aandacht te brengen.”

“Na jaren trainingen te hebben gegeven aan jongeren maar ook veel 1 op 1 en in groepen met ze te hebben gewerkt besloot ik dat het tijd was om mijn interdisciplinaire expertise in te zetten om samen met Play Mental trainingen te ontwikkelen rondom mentale gezondheid. Hoe kunnen we samen sterk staan en voor zorgen dat jongeren meer ondersteuning krijgen bij hun emoties en gedachten?”

“De persoonlijke verhalen die ik soms dagelijks van jongeren meekrijg (denk aan paniekaanvallen, seksueel misbruik, automutilatie, depressie, agressie en suïcide gedachten) evenals mijn persoonlijke ervaringen met hen houden mij dagelijks gemotiveerd om mijn steentje bij te dragen. Ik ben dan ook super trots om onderdeel te mogen zijn van het Play Mental team.”