Nodig ons uit voor een inspiratie sessie, workshop of sport clinic

Regelmatig worden wij uitgenodigd om inspiratie sessies, workshops of sport clinics te geven op scholen, (sport)verenigingen of bedrijven.

Lijkt het jou ook leuk om een workshop van ons te krijgen op school, sportvereniging of bedrijf? Praat erover met je ouders, leraar, studiebegeleider, trainer of HR Manager. Zij kunnen ervoor zorgen dat wij worden uitgenodigd om een inspiratie sessie, workshop of sport clinic te komen geven.

Play Mental Foundation vindt het belangrijk dat er openlijk, zonder taboe, over mentale gezondheid gesproken wordt en hoe je hiermee kunt leren omgaan. We bespreken onderwerpen zoals omgaan met stress, paniekaanvallen, faalangst, sociale druk, eenzaamheid, gebrek aan motivatie en focus.

Onze aanpak is interactief; zo gebruiken wij tijdens onze sessies ook sport en spel als middel om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Zo leren wij jou en je studiegenoten of collega’s om te gaan met tegenslag, discipline, samenwerking en creativiteit.

“LAAT ONS VOOR JOU HET VERSCHIL MAKEN”

Wat bieden wij aan?

De aanpak
Onze workshops zijn gebaseerd op 5 pijlers:

 

 

Rolmodellen en professionals reiken hiermee bouwstenen aan over hoe je de wereld van binnen naar buiten kunt benaderen en niet andersom. Al deze pijlers zijn gericht op jezelf en niet op wat de buitenwereld van je vindt.

De workshops

 1. Motivational Talk door Edson Braafheid & Gianni Zuiverloon
 2. Voorlichting Ouders & Verzorgers
 3. Workshop Bewustzijn
 4. Workshop Kwetsbaarheid
 5. Workshop Focus
 6. Workshop Discipline
 7. Workshop Weerbaarheid
 8. Sport clinic

Motivational Talk

Onze allereerste workshop bestaat uit een inspiratie sessie van de oprichters van Play Mental, Gianni Zuiverloon en Edson Braafheid.

In deze sessie zullen de oud-voetballers op een laagdrempelige, openhartige manier hun persoonlijke verhaal met de jongeren/het team delen. Zowel Gianni als Edson nemen in al hun kwetsbaarheid de deelnemers mee naar hun uitdagende verleden. Niet alleen roem en geld maar vooral de moeilijkheden, sombere gedachten, eenzaamheid, druk en stress worden besproken. Door dit te delen willen zij het taboe doorbreken rondom mentale gezondheid en bespreekbaar te maken. Het zal duidelijk worden waarom de oprichters de foundation hebben opgezet en hoe de pijlers (die behandeld zullen worden in de overige workshops) hen hebben geholpen mentaal weerbaar te worden.

Duur: 120 min. inclusief Q&A
Groepsgrootte: 30 – 50 (in overleg grotere groep mogelijk)

Gianni-volendam

Voorlichting Ouders/Verzorgers

Wij vinden dat ook ouders of verzorgers een belangrijk onderdeel van de mentale gezondheid en weerbaarheid van hun kinderen. In deze sessie informeren wij ouders/verzorgers over de Play Mental aanpak en bespreken we de inhoud van de workshops. Samen met hen gaan wij het gesprek aan hoe zij hun kinderen het best kunnen ondersteunen in hun groeiproces. Daarnaast is er ruimte voor de ouders/verzorgers om vragen te stellen. Deze sessie vindt plaats direct na de inspirerende sessie.

Duur: 120 min.
Groepsgrootte: max. 30 personen

play-mental-gianni-zuiverloo-edson-braafheid-960x540-1

Workshop Bewustzijn

De eerste workshop richt zich op de pijler Bewustzijn.
Tijdens de workshop willen wij het inzicht geven dat mentale gezondheid een belangrijk onderdeel is van onze algemene gezondheid, productiviteit en geluk. Het doel van de workshop is mentale gezondheid te normaliseren en bewustzijn te creëren rondom eigen gedachten, emoties en gedrag. Onder begeleiding van een mental coach zullen de jongeren/teamleden, door middel van persoonlijke voorbeelden, oefeningen en dialoog tot het inzicht komen dat zij de controle kunnen hebben over hun eigen mentale gezondheid en daarmee (weer) in hun kracht komen te staan.

Duur: 120 min.
Groepsgrootte: max. 30 personen

play-mental-zuiverloon-braafheid-960x540-5

Workshop Kwetsbaarheid

Workshop 2 richt zich op de pijler Kwetsbaarheid.
Om de mentale weerbaarheid onder jongeren/teamleden te vergroten is het belangrijk dat zij omarmen wie zij zijn en wat zij daadwerkelijk voelen. Tijdens de workshop wordt er op verschillende manieren aangetoond dat kwetsbaarheid een teken van kracht is. Gezamenlijk ontkrachten wij emotionele mythes rondom kwetsbaarheid en gaan wij op zoek naar verschillende manieren om je kwetsbaar- en open op te stellen. Schaamte wordt verbannen en wij leren je daarmee om te gaan. Wij leren je om weer op te staan, te zijn wie je bent en je weer goed te voelen.

Duur: 120 min.
Groepsgrootte: max. 30 personen

team-volendam

Workshop Discipline

Workshop 3 richt zijn aandacht op de pijler Discipline.
Tijdens deze workshop staat zelfdiscipline centraal. Zelfdiscipline is aan te leren is en een uiterst belangrijke rol speelt bij het behalen van je doelen. Samen met de deelnemers gaan wij via een ‘goals’-board aan de slag met hun persoonlijke korte- en lange termijn doelen. Wij geven tips & tricks mee. Ook zal een toolbox aangereikt worden die je kan helpen om je doelen werkelijkheid te maken.

Duur: 120 min.
Groepsgrootte: max. 30 personen

Gianni-en-Edson-bij-Nyenrode-5

Workshop Focus

In de 4e workshop staat de pijler Focus centraal.
Hoe kun je in een wereld vol afleidingen, je focus behouden? Tijdens deze workshop vertellen we waarom focus belangrijk is en hoe je dit kunnen ontwikkelen of verbeteren. Kleine veranderingen en gewoonten kunnen een doorslaggevende rol in je leven spelen. Wij reiken aan om beter om te gaan met alle invloeden van buitenaf. Na verschillende praktische mindfulness oefeningen gaan de deelnemers met nieuwe en belangrijke inzichten naar huis.

Duur: 120 min.
Groepsgrootte: max. 30 personen

play-mental-events-visual

Workshop Weerbaarheid

Het uiteindelijke doel van de voorgaande pijlers, is het versterken van de mentale weerbaarheid. In de laatste workshop gaan wij aan de slag om eerdergenoemde pijlers in praktijk te brengen. Door middel van verschillende oefeningen en rolspellen laten we zien hoe je de pijlers kunt toepassen in het dagelijks leven. Herkenbare situaties zoals bijvoorbeeld stress, druk, verwachtingen en tegenslagen worden behandeld om de mentale weerbaarheid te toetsen. Vervolgens tonen we aan hoe snel het toepassen van de pijlers hen kan helpen herstellen bij tegenslag.

Vind je het lastig om uit te spreken wat je ECHT wil? In deze workshop helpen wij je af te rekenen met deze belemmeringen. Je leert de overige pijlers in te zetten en toe te passen. Het doel is dat je in bepaalde situaties sterker, zelfbewuster en weerbaarder kan acteren.

Duur: 120 min.
Groepsgrootte: max. 30 personen

Playmental-volendam

Coming soon…

Sportclinics

Tijdens onze sportclinics sla je twee vliegen in één klap. Je bent fysiek actief bezig op het veld en tegelijkertijd rijken de coaches je mentale handvatten aan. Op die manier ontwikkel je lichaam en geest tegelijkertijd.

In elk onderdeel van de clinic werk je aan een andere pijler van mentale gezondheid: bewustwording, kwetsbaarheid, focus, discipline en veerkracht.

edson-play-mental-voetbal

play-mental-ambassador2-gianni-zuiverloon
play-mental-ambassador3-gianni-zuiverloon
play-mental-ambassador-edson-braafheid
play-mental-ambassador2-edson-braafheid

Ons team

De mensen achter de movement

Of het nu komt door onze eigen ervaringen, door uitgebreid onderzoek of een combinatie van beide: wij weten wat het is om beperkt te worden door onze mentale gesteldheid. Dat maakt van ons een groep ervaringsdeskundigen, die tegelijkertijd zeer gedreven zijn om ook anderen te helpen met hun worsteling.

Facts
that matter

 • 1 OP DE 3 Nederlandse jongeren heeft last van mentale klachten.
 • 1 OP DE 6 Nederlandse jongeren geeft aan weleens aan zelfdoding te hebben gedacht.
 • 1 OP DE 3 Nederlandse jongeren geeft aan stress te ervaren vanwege school, een overschot aan verplichtingen of vanwege de mening van anderen.
 • 1 OP DE 2 Nederlandse jongeren geeft aan zich af en toe eenzaam te voelen. Dat aantal is sinds de Covid-19 pandemie nog niet zo hoog geweest.
play-mental-girl