Nodig ons uit voor een inspirerende sessie, workshop of sport clinic

Regelmatig worden wij uitgenodigd om inspirerende sessies, workshops of sport clinics te geven bij bedrijven, (sport)verenigingen of scholen. Deze clinics kunnen gegeven worden op het sportveld, op kantoor of op een andere inspirerende locatie.

Centraal in onze aanpak staat het gebruik van sport/spel als middel. Zo leren wij u en uw team om te gaan met tegenslag, discipline, samenwerking en creativiteit. Naast het inspireren van u en uw team, hopen wij ook een stukje van ons enthousiasme over te brengen, zodat iedereen volledig gemotiveerd verder kan gaan.

“Laat ons het verschil voor jouw team maken”

Binnenkort

Focus groups

Naast onze inspirerende sessies op uitnodiging, zijn we momenteel bezig met het creëren van focusgroep-sessies die gericht zijn op:

Faalangst
Stress/burnout
Emotionele regulatie
Depressie
COVID-gerelateerde kwesties

…en nog veel meer.

Gianni-en-Edson-bij-Nyenrode-5

Coming soon…

Sportclinics

Tijdens onze sportclinics sla je twee vliegen in één klap. Je bent fysiek actief bezig op het veld en tegelijkertijd rijken de coaches je mentale handvatten aan. Op die manier ontwikkel je lichaam en geest tegelijkertijd.

In elk onderdeel van de clinic werk je aan een andere pijler van mentale gezondheid: bewustwording, kwetsbaarheid, focus, discipline en veerkracht.

edson-play-mental-voetbal

Wat kun je verwachten?

De workshops die we hebben ontwikkeld voeren we bij bedrijven, teams en verenigingen uit in pakketten van vijf. Voor scholen is er een zesde workshop opgenomen die zich richt op de mentale kant van opvoeding.

Onze workshops zijn gebaseerd op de vijf pijlers van mentale gezondheid. Deze vijf pijlers vullen we aan met de Play Mental-visie op het verspreiden van awareness en het geven van een aantal belangrijke tools op het gebied van mentale gezondheid.

 • Inspirerende toespraak

Scholen / bedrijven / groepen
Onze allereerste workshop bestaat uit een inspirerende sessie van twee van de oprichters, Gianni Zuiverloon en Edson Braafheid. In deze sessie zullen de oud voetballers op een laagdrempelige, openhartige manier hun persoonlijke verhaal delen. Zowel Gianni als Edson nemen de deelnemers in al hun kwetsbaarheid mee naar hun uitdagende verleden. Niet alleen roem en geld maar vooral de moeilijkheden, sombere gedachten, eenzaamheid, druk en stress worden besproken. Door dit te delen willen zij het taboe rondom mentale gezondheid doorbreken en bespreek te maken.

 • Ondersteuning van ouders/verzorgers

Scholen
Informeert ouders/verzorgers over de Play Mental aanpak en bespreekt de inhoud van de workshops. Samen met hen gaan wij het gesprek aan hoe zij hun kinderen het best kunnen ondersteunen in hun groeiproces. Daarnaast is er ruimte voor de ouders/verzorgers om vragen te stellen. Deze sessie vindt plaats direct na de inspirerende sessie.

 • Bewustwording

Scholen / bedrijven / groepen
Tijdens deze workshop willen wij het inzicht geven dat mentale gezondheid een belangrijk onderdeel is van onze algemene gezondheid, productiviteit en geluk. Het doel van de workshop is mentale gezondheid te normaliseren en bewustzijn te creëren rondom eigen gedachten, emoties en gedrag. Onder begeleiding van een mental coach zullen de deelnemers, door middel van persoonlijke voorbeelden, oefeningen en dialoog tot het inzicht komen dat zij de controle kunnen hebben over hun eigen mentale gezondheid en daarmee (weer) in hun kracht komen te staan.

 • Kwetsbaarheid

Scholen / bedrijven / groepen
Om de mentale weerbaarheid onder jongeren te vergroten is het belangrijk dat zij omarmen wie zij zijn en wat zij daadwerkelijk voelen. Tijdens de workshop wordt er op verschillende manieren aangetoond dat kwetsbaarheid een teken van kracht is. Samen met de deelnemers ontkrachten wij emotionele mythes rondom kwetsbaarheid en gaan wij op zoek naar verschillende manieren om je kwetsbaar- en open op te stellen.

 • Focus

Scholen / bedrijven / groepen
Hoe kun je in een wereld vol afleidingen, je focus behouden? De deelnemers zullen tijdens deze workshop leren waarom focus belangrijk is en hoe zij  deze kunnen ontwikkelen of verbeteren. Zij zullen het inzicht krijgen dat focus door middel van kleine veranderingen en gewoonten, een doorslaggevende rol in hun leven kan spelen. Zij krijgen handvatten aangereikt om beter om te gaan met alle invloeden van buitenaf. Via verschillende praktische mindfulness oefeningen gaat iedereen met nieuwe en belangrijke inzichten naar huis.

 • Discipline

Scholen / bedrijven / groepen
Tijdens deze workshop willen wij het inzicht geven dat zelfdiscipline aan te leren is en een uiterst belangrijke rol speelt bij het behalen van je doelen. Samen met de deelnemers gaan wij via een ‘goals’-board aan de slag met hun persoonlijke korte- en lange termijn doelen. Zij zullen tips en tricks ontvangen om meer discipline op te bouwen. Ook zal hen een toolbox aangereikt worden die hen helpt hun doelen werkelijkheid te maken.

 • Weerbaarheid

Scholen / bedrijven / groepen
Het uiteindelijke doel van bovenstaande pijlers is het versterken van de mentale weerbaarheid. In de laatste workshop gaan wij daarom aan de slag om eerdergenoemde pijlers in praktijk te brengen. Door middel van verschillende oefeningen en rolspellen zullen de deelnemers begrijpen hoe ze de pijlers kunnen toepassen in hun leven en hoe snel het toepassen van de pijlers hen kan helpen herstellen bij tegenslag.

play-mental-ambassador2-gianni-zuiverloon
play-mental-ambassador3-gianni-zuiverloon
play-mental-ambassador-edson-braafheid
play-mental-ambassador2-edson-braafheid

Ons team

De mensen achter de movement

Of het nu komt door onze eigen ervaringen, door uitgebreid onderzoek of een combinatie van beide: wij weten wat het is om beperkt te worden door onze mentale gesteldheid. Dat maakt van ons een groep ervaringsdeskundigen, die tegelijkertijd zeer gedreven zijn om ook anderen te helpen met hun worsteling.

Facts
that matter

 • Wereldwijd heeft 1 OP DE 7 mensen last van één of meer mentale klachten.
 • 1 OP DE 3 scholieren worstelt met de druk om aan de verwachtingen van zichzelf, leeftijdgenoten of anderen te voldoen.
 • 1 OP DE 7 Nederlandse tieners ervaart depressieve klachten die gepaard gaan met paniekaanvallen, slapeloosheid, lage (school)prestaties of zelfmoordgedachten.
 • 4 OP DE 10 (jong)volwassenen geeft aan dat ze minder gelukkig zijn dan voor de Covid-19 pandemie.
play-mental-girl