Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan het woord kwetsbaarheid? Veel mensen associëren kwetsbaarheid met gevoelens van angst, onzekerheid of schaamte. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je iets nieuws probeert. Dat kan zenuwslopend zijn. Hetzelfde geldt als je voor het eerst ‘ik hou van je’ tegen iemand zegt of als je je openstelt en je gevoelens en gedachten deelt. Je kwetsbaar opstellen brengt de mogelijkheid van afwijzing en falen met zich mee en daarom proberen we kwetsbaarheid wel eens te vermijden. Kwetsbaarheid verwelkomen in ons leven zal ons echter in staat stellen een meer vervuld leven te leiden. Het is de geboorteplaats voor vreugde, creativiteit, authenticiteit en liefde. Het gaat erom je verdediging te laten zakken en te zijn wie je werkelijk bent.

Dit is waarom wij geloven dat kwetsbaarheid een kracht is:

  • Met kwetsbaarheid kun je je authentieke, ware zelf zijn.
  • Het is een teken van moed. Als we onszelf omarmen voor wie we werkelijk zijn, worden we veerkrachtiger en moediger.
  • Het versterkt relaties en het helpt ons betere en meer betekenisvolle verbindingen te creëren
  • Met kwetsbaarheid komt er ruimte voor empathie. Door je open te stellen en gevoelens te delen, moedig je anderen aan hetzelfde te doen. Op deze manier ontstaat er meer begrip.
  • Kwetsbaarheid kan ons helpen groeien. Wanneer je onzekerheid, risico en emotionele blootstelling accepteert, opent dit de weg voor verkenning en groei.

In onze workshop Kwetsbaarheid zullen we dieper ingaan op het onderwerp Kwetsbaarheid. We zullen niet alleen het belang van Kwetsbaarheid belichten, we zullen het ook in de praktijk leren toepassen. Ben je er klaar voor?

Kijk wat de Play Mental Foundation voor jouw team kan betekenen

Boek een inspirerende
Play Mental clinic of sessie

play-mental-ambassador-gianni-zuiverloon-edson-braafheid-960x540-2